Op woensdag 15 augustus vond de jaarlijkse dorpsdag in Koninksem plaats, georganiseerd door de KVLV, de Stromannen, de Landelijke Gilde en de Basisschool Tumuli.

Alle kinderen van de BS Tumuli namen deel aan de tekenwedstrijd met als thema “Mijn dorp”, de 3 winnaars uit 3 leeftijds categorieen  mochten een bon ter waarde van 15 € ontvangen, die zij konden opkopen in een speelgoedwinkel. Ieder kind werd getrakteerd op een gratis ijsje. Ook schepen van Welzijn en Onderwijs, Jos Schouterden was aanwezig .

“Keunsem Vrugger” was weer met volle inzet aanwezig en hield een tentoonstelling van 2200 bidprentjes van overleden dorpsbewoners, het is de privé collectie van Henri Thijs. Ondertussen liep er doorlopend een beeldbandpresentatie over de uitbouw van de nieuwe wijk, “Binnenveld”.

Dit is beeldmateriaal door “Keusem Vrugger” gemaakt en samengesteld over de groei van deze wijk van 2011 tot nu. In de straten van het dorp was eer ook een rommelmarkt  en garageverkoop met 55 kraampjes. Ook dit jaar stonden de KVLV-dames weer in voor het middagmaal en de BBQ, waarvoor in totaal 180 personen kwamen aanschuiven.

 

klik op de foto's om ze te vergroten