Home » 2017 » menu » 1.200 wandelaars sluiten 2017 af met Winterwandeling » Overzicht van mei, juni,juli en augustus 2018 » Tractors doen behendigheidsproeven tijdens Gymcana in Rutten

Op zondag 26 augustus presenteerde de Landelijke Gilde van Rutten de tiende editie van hun ‘Gymcana’. Het dorpscentrum werd ingepalmd door tientallen tractors. De 30 deelnemers moesten proberen om ter snelst tien behendigheidsproeven af te leggen met hun tractor, zoals eendjes vissen, waterton, hoedje op, ballen rapen, parkeren, enz….

Er waren heel wat kijklustigen van in en buiten het dorp, die de deelnemers aanmoedigden en hintjes gaven, er werd goed gelachen, zoals bij de waterton waarbij het water wegspoot en de omstaanders een douche kregen. Alle proeven moesten met een zeer grote precisie worden uitgevoerd, wat uiteraard niet gemakkelijk is met een tractor. Voor de kleintjes was er een springkasteel voorzien en kon men er genieten van een frisse pint en een lekkere hapj, dit alles vond plaats aan de Sint-Evermarus zaal. Het was een mooie geslaagde dag met behulp van 37 vrijwilligers.


klik op de foto's om ze vergroten