Home » De drie Tongerse sterrenchefs stellen eigen ontwikkelde horecaschort voor

Op Maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt.

De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster.  

Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse
sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten
van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort
voor. In samenwerking met het Tongerse Pavelinni ontwierp elke chef zijn eigen
horecaschort die ze vernoemden naar hun culinaire voorkeursstad.
Tongeren is de enige stad van de BeNeLux die drie restaurants met één Michelinster telt.

Elke chef koos een stijl die past bij de uitstraling van hun restaurant: stoer (Magis),
sober (De Mijlpaal) en eigentijds (Altermezzo). Daarnaast kozen ze elk drie basiskleuren
en voegden ze accenten (zakken) toe die zowel esthetisch als functioneel zijn. Het
gemeenschappelijke bij de drie schortenlijnen zijn de gekruiste banden op de rug, die
het draagcomfort verhogen.

Voor de naamgeving van elke schortenlijn koos iedere sterrenkok voor een stad die hen

op culinair vlak inspireert. Het culinair hart van Dimitry Lysens ligt in Kopenhagen, de
hoofdstad van Denemarken.
De Pavelinni-wereldreis wordt verdergezet naar San Sebastian, waar Jan Menten zijn
culinaire gading vindt.
Tot slot eindigt de voorlopig wereldreis in Barcelona, de culinaire voorkeursstad van Jo
Grootaers, de voormalige jonge Michelinchef van het Jaar.
“De thuisbasis van Pavelinni is niet alleen de oudste stad van België, maar met drie

sterrenrestaurants ook de culinaire bakermat van de BeNeLux”, vertelt Dominik Katza,
CEO van Pavelinni. “Ik ben dan ook bijzonder trots dat onze drie Tongerse sterrenchefs
mee in ons schortenverhaal zijn gestapt.”

 

De tekst of de foto niet niet kopiëren of downloaden het artikel delen mag uiteraard wel