Op donderdag 30 augustus vond de overhandiging van een nieuwe grasmaaier aan de Schutters Handboog Tongeren plaats in Lauw door Gerard Stassen, schepen van sport.

De club telt 56 leden en 18 leden in jeugdopleiding.

“Stad Tongeren wil alle sportclubs die instaan voor het onderhoud van een grasterrein, een zitmaaier ter beschikking stellen. Het aard en het type van machine wordt bepaald door Stad Tongeren, en dit in functie van de te maaien oppervlaktes.

Alle clubs zullen 10 jaar zelf instaan voor het onderhoud van hun grasterreinen. De stad Tongeren zorgt voor een jaarlijks onderhoud van het toestel, de club zelf dient zoveel mogelijk zorg te dragen voor het toestel en staat zelf in voor alle wisselstukken en herstellingen. Het voordeel van een dergelijke manier van werken is dat de verenigingen nu zelf kunnen bepalen wanneer hun grasterrein gemaaid moet worden. Indien Stad Tongeren dit in eigen regio zou uitvoeren, zouden ze nooit voor alle clubs op het meest geschikte ogenblik kunnen maaien. Een bijkomend voordeel voor Stad Tongeren is dat het personeel dat hiervoor beschikbaar gesteld moest worden, nu naar andere taken kan uitvoeren”, aldus Gerard Stassen, schepen van sport.

 De professinele zitmaaier is van het merk Kubota met dieselmotor 2 cilinder, 479cc, 13,50pk en kost 7.325 euro.