Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) » Renovatie snelweg E313 en bruggen ter hoogte van Beringen start volgende week

Renovatie snelweg E313 en bruggen ter hoogte van Beringen start volgende week

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 8 juni met de renovatie van een volgend gedeelte op de snelweg E313 in Limburg. Vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen vernieuwt AWV de snelweg over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. Er worden plaatselijk ook extra pechhavens voorzien aan de buitenkanten en twee bruggen over de snelweg vernieuwd. De werken zullen ongeveer vier maanden duren. De Vlaamse overheid investeert 13,5 miljoen euro in deze vernieuwing.

Het huidige wegdek van de E313 ter hoogte van Beringen is in slechte staat. De rijweg wordt daarom in beide richtingen tot en met de onderfundering vernieuwd. De wegverharding wordt voorzien in uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Ik heb de voorbije maanden al vaker gepleit voor een betere ontsluiting van Limburg. Het autosnelweggedeelte ter hoogte van Beringen speelt hier een belangrijke rol in. Om te kunnen inspelen op de toevloed aan verkeersbewegingen in afwachting van de modal shift, wordt momenteel de aanleg van een derde rijstrook / spitsstrook op de E313 onderzocht. Ik ben zeer tevreden dat het Agentschap Wegen en Verkeer hier nu al op in kan spelen bij de noodzakelijke vernieuwing van het wegdek door in één keer al extra pechhavens te voorzien en 2 bruggen over de snelweg te vernieuwen met oog op een eventueel toekomstig gebruik dynamische spitsstrook tot aan het complex Ham.”

Extra pechhavens met oog op dynamische spitsstrook
AWV voorziet plaatselijk ook extra pechhavens, met het oog op een eventueel gebruik van de pechstrook als dynamische spitsstrook tot aan het complex Ham. Nog tot 2021 onderzoekt eerst een milieueffectenstudie (project-MER) de mogelijke effecten ervan op mens en omgeving. 

Verkeer snelweg via doorsteken over versmalde rijstroken in elke richting vanaf 20 juni
Tijdens de werken aan de ene zijde van de snelweg, kan het verkeer in elke richting over twee versmalde rijstroken blijven rijden op de andere zijde van de autosnelweg. Er worden daarvoor doorsteken in de middenberm gemaakt. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking. 
Op- of afrit complex Beringen elk ongeveer 1,5 maand afgesloten vanaf 20 juni
Door deze werken worden de op- en afritten van het complex Beringen om de beurt voor 1,5 maand afgesloten. Er loopt telkens een omleiding via complex 25a Tessenderlo.
Oprit richting Antwerpen afgesloten vanaf zaterdagavond 20 juni tot zaterdagochtend 1 augustus.
Afrit Beringen/Paal, komende van Antwerpen afgesloten van vrijdagavond 31 juli tot maandagochtend 14 september.

Renovatie bruggen Beverlosesteenweg en Rijsselstraat
Ook twee bruggen over de E313 worden grondig gerenoveerd. Tijdens de werken is er op de bruggen beurtelings verkeer mogelijk, met tijdelijke verkeerslichten, uitgezonderd één weekend wanneer de brug over de Beverlosesteenweg volledig wordt afgesloten. 

  • Brug Beverlosesteenweg: beurtelings verkeer van maandagochtend 8 juni tot half augustus. Tijdens het weekend van 7 tot 10 augustus wordt de brug volledig afgesloten. 
  • Brug Rijsselstraat: een week beurtelings verkeer van maandagochtend 17 tot donderdagavond 20 augustus. 


Opgelet: alle datums  zijn onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

foto's © AWV

Klik op de foto's om ze te vergroten