Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) » Voorbereidende werken vernieuwing op- en afritten starten deze week

Voorbereidende werken vernieuwing op- en afritten starten deze week

Sint-truiden

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het op- en afrittencomplex van de Haspengouwlaan (N3) en de Naamsesteenweg (N80) in Sint-Truiden. Het knooppunt wordt straks veiliger, met extra rij- en afslagstroken voor vlotter verkeer en een beveiligde fietsoversteekplaats. Ook de brug zelf krijgt een opknapbeurt. Deze week starten de eerste voorbereidende nutswerken in de wegbermen, met beperkte verkeershinder. Vanaf augustus zullen er omleidingen gelden in de omgeving.

De nutsmaatschappijen werken nu een drietal weken aan de kant van de zuidelijke op- en afrit (zijde Bevingen), vanaf de kringloopwinkel op de Naamsesteenweg tot halfweg de op- en afrit. Vanaf maandag 22 juni verhuist de werfzone naar de Haspengouwlaan (N3), aan de kant van de Fruitveiling. Op het kruispunt van de N3 met de (Kleine) Naamsesteenweg worden er keermuren gebouwd. De nutswerken tussen de Montenakenweg en de Kleine Naamsesteenweg duren tot het zomers bouwverlof midden juli. De verkeershinder blijft beperkt. 

Vernieuwing knooppunt vanaf augustus
Ten vroegste vanaf begin augustus start de eigenlijke herinrichting van het knooppunt. Dan zal ook de verkeershinder toenemen, aangezien de op- en afritten er om de beurt tijdelijk worden afgesloten. Daarvoor worden omleidingen voorzien. De herinrichting zou ongeveer een half jaar duren. 

foto's © AWV

Klik op de foto's om ze te vergroten