Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) » Europalaan vanaf volgende week half jaar onderbroken voor bouw fiets- en faunapassage

Europalaan vanaf volgende week half jaar onderbroken voor bouw fiets- en faunapassage

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt dit najaar een fiets- en faunapassage aan op de Europalaan (N771) in Dilsen-Stokkem, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos en het departement Omgeving. De Europalaan zal daardoor vanaf volgende week een half jaar onderbroken zijn tussen Opoeteren en Dilsen voor alle verkeer. Fietsers op de fietssnelweg F75 (oud kolenspoor) kunnen wel nog voorbij de werf rijden.

De eerste voorbereidende werken (o.a. rooiwerken,...) werden nog voor het bouwverlof uitgevoerd in de bermen langs de Europalaan. Ook in de bocht met de Pannenhuisstraat werden alvast twee veilige fietsoversteken aangelegd, om de fietsverbinding met Dilsen-centrum te verbeteren.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters:
‘Ik ben verheugd dat de werken in de startblokken staan. Dit project zorgt straks voor een veilige kruising van het fietspad van het voormalig kolenspoor met de gewestweg. Volgend jaar zullen we onder de Europalaan door kunnen fietsen op het kolenspoor. Afgelopen periode hebben veel mensen de fiets (her)ontdekt. De creatie van deze mooie én verkeersveilige oversteek is een belangrijke meerwaarde voor fietsers in onze hele regio. Tegelijk ontstaat in de vallei een veilige faunaverbinding voor diverse diersoorten in het natuurgebied Vossenberg.’

De Vlaamse Overheid investeert 3 miljoen euro in deze fietsveilige en ecologisch waardevolle infrastructuur (Wegen en Verkeer 1,5 miljoen euro, Natuur en Bos 0,75 miljoen euro en Departement Omgeving 0,75 miljoen euro).  

Europalaan half jaar onderbroken tussen Opoeteren en Dilsen
De infrastructuurwerken aan de fiets- en faunapassage op de Europalaan starten volgende week maandag. De Europalaan zal daarbij ongeveer een half jaar onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer en fietsers tussen Opoeteren en Dilsen. Er wordt een omleiding voorzien via Neeroeteren. Voor de fietsers blijft het traject van de voormalige spoorwegbedding (F75) voorlopig wel open. Ter hoogte van de werkzone wordt er een veilige passage voorzien. Verderop aan de Kantonsweg wordt op dit moment ook een nieuwe fietsbrug gebouwd door de gemeente Dilsen-Stokkem en de Provincie Limburg. Daar is het kolenspoor plaatselijk afgesloten voor fietsers.

foto © AWV

klik op de foto om te vergroten


«   »