Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) » REINIGING VAN LIMBURGSE CARPOOLPARKINGS KOMENDE WEEKENDS

REINIGING VAN LIMBURGSE CARPOOLPARKINGS KOMENDE WEEKENDS

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 25 op 26 september en 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib gehaald. 

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken
Om de hinder te beperken, zal de aannemer elke parking op één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) reinigen. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen, carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars. 

Tijdens de nacht van vrijdag 25 op 26 september 2020 reinigt het agentschap de carpoolparkings:

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen 
  • Maasmechelen 


Tijdens de nacht van vrijdag 2 op 3 oktober 2020 zijn de volgende parkings aan de beurt:

  • Halen
  • Hasselt-Zuid
  • Houthalen
  • Paal (Beringen)
  • Tongeren 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een tijdelijke alternatieve carpoollocatie op de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen. 

Medewerking carpoolers zorgt voor propere parkings
De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. 

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat de gebruikers van de carpoolparkings goed geïnformeerd zijn hun plannen tijdig kunnen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de hinder voor de carpoolers zo beperkt mogelijk blijft en dat de aannemer de reinigingswerken grondig kan uitvoeren. 

foto AWV


«   »