Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht januari en Februari 2019 » CD&V Tongeren viert nieuwjaar met Wouter Beke

Op zondag 13 januari zette CD&V Tongeren het nieuwe jaar feestelijk in in de feestzaal van De Pline. Nationaal voorzitter Wouter Beke zakte af naar de eerste stad als gastspreker van dienst.

Gastvrouw An Christiaens bedankte in haar welkomstwoord de kandidaten en vrijwilligers voor het goede lokale verkiezingsresultaat in oktober 2018.

Met de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen belooft ook 2019 voor afdeling Tongeren een spannend jaar te worden.  225 aanwezigen hieven samen het glas op het nieuwe jaar.

Revolutie van de redelijkheid

Beke wenste de aanwezigen een jaar vol geborgenheid en pleitte tegelijk voor een “revolutie van de redelijkheid”. De partijvoorzitter was kritisch voor het populisme “van links en rechts”. “Linkse noch rechtse praatjesmakers hebben de juiste recepten voor de problemen van de mensen,” aldus Beke. CD&V wil werk maken van maatregelen rond onder meer klimaat en mobiliteit.

Voorzittersverkiezingen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie konden de leden van CD&V Tongeren ook hun stem uitbrengen om een voorzitter te kiezen voor de afdeling en de geledingen. Voor de afdeling werd Jean Snellinx opnieuw unaniem verkozen als voorzitter. Ook voor de geledingen werd een voorzitter verkozen: Frans Vanhove voor de CD&V Senioren en Wesley Haiverlain wordt de nieuwe voorzitter van Jong CD&V.

 

Tongeren vandaag heeft geen politieke voorkeur, ook andere politieke partijen kunnen tekst en foto doorsturen, dan wordt het door mij geplaatst .


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.