Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » Nieuwe voorzitter voor NV Plinius

De raad van bestuur van NV Plinius heeft op donderdag 27 juni unaniem mevrouw An Christiaens aangesteld als nieuwe voorzitter en dit in vervanging van de heer Guy Schiepers die deze functie uitoefende sinds 18 maart 2011.  

NV Plinius is de projectvennootschap die het Tongerse Pliniuspark heeft gebouwd en het ook exploiteert. Het recreatiepark is vooral bekend door het verwarmde openluchtzwembad, een aantal evenementen en het toeristisch paviljoen.  De stad Tongeren en Toerisme Vlaanderen zijn de twee aandeelhouders van de vennootschap.

Afgelopen maandag gaf de gemeenteraad nog zijn goedkeuring  om de NV om te vormen tot een zogeheten Extern Verzelfstandigd Agentschap (EVA)  in overeenstemming met  de gemeentelijke wetgeving. Voor de omvorming moet de stad Tongeren eerst nog de aandelen van Toerisme Vlaanderen overnemen.  De raad van bestuur van het Extern Verzelfstandigd Agentschap zal bestaan uit een afvaardiging van alle fracties in de gemeenteraad.

Nu de investeringen in het park zijn afgerond zal NV Plinius in de volgende jaren de exploitatie verder uitbouwen en versterken. Zoals deze zomer de eerste pop-up bar BRASA in het park.