Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » Tongerse scholen bezoeken boerderij

Op vrijdag 7 juni waren er 247 schoolkinderen van het 5de leerjaar uit onze Tongerse scholen er samen met hun leerkrachten te gast bij het landbouwbedrijf Luc Engelborghs in Rutten.

Ze kregen er uitleg over de voeding die elke dag op hun bord ligt. Waar en hoe wordt deze geproduceerd? Via een doorstromingssysteem leren de kinderen de verschillende sectoren kennen.

“Het is de 2de editie en we hebben 7 standen zoals, vleeskippen, vleesvee, landbouwwerktuigen, hard- en zacht fruit, de akkerbouwen de varkens ( deze via video)”, aldus Luc Engelborghs.

Schepen van landbouw, Marc Hoogmartens :” We hebben deze dag op touw gezet om de kinderen indirect in contact te brengen met de landbouw, die ze uiteraard wel kennen van ver, maar niet het fijne ervan .Ze zijn heel vaak vervreemd van het basisvoedsel dat ze dagelijks kort zien of krijgen en willen hen daarom laten zien hoe het voedsel geproduceerd wordt, van waar het komt en hun kijk eens te verbreden. De kinderen hebben hier een rechtstreekse kennismaking met de het landbouwbedrijf in al zijn facetten”.

Iedereen werd getrakteerd op een broodje kip of broodje groenten.

Het is een initiatief van de vzw Plattelandsklassen i.s.m. stad Tongeren en de Tongerse land- en tuinbouwers.

Klik op de foto's om ze te vergroten