Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » Wereldfestival AmbioMix in de makelarij Tongeren

Op vrijdag 7 juni 2019 vond de eerste editie van een gloednieuw wereldfestival, genaamd  ‘AmbioMix’ plaats in de Makelarij in de oude Ambiorixkazerne van Tongeren.

Vanuit Centrum Basiseducatie Open School Limburg Zuid ontstond het initiatief om een festival te organiseren.  Heel wat partnerorganisaties uit Tongeren en Limburg sprongen mee op de kar: de Nieuwe Volksbond, De Schakelaar, buurtwerk Paspoel, sociaal huis de Semper, Huis van het kind, Koalaproject, Agentschap inburgering en integratie, CVO Qrios, de Velinx, ….. Veelal organisaties en diensten die dagelijks te maken hebben met mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij en die we willen versterken.

Met dit festival wordt er getracht een gemeenschapsgevoel te creëren tussen alle Tongenaren, jong en oud, Nederlandstalig en anderstalig.

Er stond heel wat op het programma : Kundabuffi (culturen in beweging) bracht een interactief aanbod voor jong en oud.  Hierin zat verteltheater, Bollywooddans, djembé, …

Er was ook randanimatie zoals, dans en muziek, grime, kalligrafie, djembé, henna schilderen, voorleeshoek van de bib, volksspelen en animatie voor de allerkleinsten. De hoofdact was voor Paco Diatta & Afrotronics .

Samen met taverne de Kazerne werden dranken en versnaperingen klaargemaakt door een 20-tal vrijwilligers van Open School en andere partners.  Dit boden ze aan voor een zeer democratische prijs.

De organiserende partners werden financieel ondersteund door de Stad Tongeren, CERA, provincie Limburg, Rotary Tongeren, Soroptimisten Tongeren en Fairtrade Tongeren.

Klik op de foto's om ze te vergroten