Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » Boekvoorstelling in de ziekenhuiskamer in Az Vesalius

Auteur Erik Vlaminck stelde woensdag 20 maart zijn nieuwste boek “Een berg mens onder witte lakens” voor op een unieke locatie, een ziekenhuiskamer in az Vesalius  Tongeren.

Erik Vlaminck en acteur Hans Van Cauwenberghe namen plaats in een bed in een ziekenhuiskamer en speelden een stukje uit het boek. Met “Een berg mens  onder witte lakens”, kaart de auteur een veelvoorkomende situatie aan. “Ik ben blij dat ik transporteur ben geworden en geen uroloog. Met je vinger in het gat van een wildvreemde zitten om aan zijn prostaat te voelen, ik mag er niet aan denken”, begon Van Cauwenberghe, die de praatzieke patiënt vertolkte. Zijn naam wordt pas op de voorlaatste pagina genoemd. In het boek gaat het om een welsprakende transporteur van dieren die over alles klaagt. Met hem moet de andere op de kamer intimiteiten delen.  Het idee voor de locatie kwam van Barbara Vuylsteke, de coördinator van het cultuurfestival MoMeNT dat van de zomer opnieuw doorgaat in Tongeren.

Het boek ‘Een berg mens onder witte lakens’ telt 213 bladzijden en kost 19,95 euro. De eerste druk van 1500 oplagen is reeds uitverkocht, er wordt nu een nieuwe druk van 1000 exemplaren gemaakt.

 “Als schepen van cultuur ben ik natuurlijk fier dat onze eerste stad wordt gekozen door Erik Vlaminck om zijn nieuwste boek voor te stellen. Een kleine preview op de echte start van ons cultuurfestival MoMeNT op 29 maart. Ik kijk er nu ook al naar uit om samen te werken met Erik Vlaminck in het kader van MoMeNT, hij gaat een theaterstuk schrijven dat in 2020 opgevoerd zal worden. Het handelt over het leven op een boerderij in de Tongerse dorpen. Hij zal zich hierop voorbereiden in de Binkelhoeve in Neerrepen”, aldus An Christiaens, schepen van cultuur.