Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » Johan en Jens doen hun skatetocht Tongeren-Amsterdam

Op vrijdag 29 maart vertrokken Jens Heeren en Johan Vanbuul van Rollerclub Tongeren en beiden werkzaam op de sportdienst van de Stad  om 7u30 vanuit Tongeren richting Amsterdam.  Een tocht van zo'n 235 km die ze aflegden in 1 dag, met aankomst rond middernacht.

Na een vlotte start reden ze langs Bilzen, richting het kanaal in Dorpsheide bij Diepenbeek. Via jaagpaden reden ze langs het kanaal tot aan de Nederlandse grens boven Arendonk.  Na 85km, in het eerste dorp 'De Hoek', pauzeerden ze voor het eerst.  Ze trokken hun skates uit om de voeten en enkels de nodige ademruimte te geven, Ze aten er een appelgebak met  ijs en slagroom.  De ideale suikerboost voor hun vervolg.

Via hun gps-route reden ze vlekkeloos naar het volgend rustpunt op 128km.  Eerst trokken ze de skates uit want de voeten en enkels deden wat meer pijn.  Vervolgens zetten ze hun skatetocht voort langs Tilburg, Waalwijk tot in het dorp Meerkerk.  Gelukkig konden ze na 180 km en na lange tijd geen huis gezien te hebben in de velden, pauzeren in een pizzeria en gaven hun voeten weer wat ruimte.

Bij vertrek genoten ze van een prachtige zonsondergang.  Het laatste deel was het meest intensief.  Ze moesten zich meer focussen op de weg omdat het donker was.  Eens voorbij Utrecht was de weg oneindig met onverlichte stukken van 10-tallen kilometers langs spoor-en waterwegen. De spoorweg liep tot Amsterdam Zuid. Ondertussen was het 23u30

“Uiteindelijk is het ons gelukt om in 1 dag de afstand Tongeren-Amsterdam af te leggen.  Dit met 3 rustmomenten en enkele korte stops om een banaan of energiereep te eten.  In totaal waren we 16 uur onderweg op skates Na onze eerste uitdaging van Tongeren naar de zee op 8 juli 2017 (190km) hebben we ook deze doelstelling gehaald zoals gepland.  Nu onze voeten en enkels zich herstellen kunnen we nagenieten van ons onvergetelijk avontuur. Onze volgende challenge staat nog niet vast, maar als Jens en ik overeenkomen skaten we dit jaar nog voor een goed doel, minstens 150 km aan 1 stuk . We willen iedereen bedanken voor de steun tijdens en de felicitaties na onze tocht”, aldus Johan en Jens.