Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » Kinderen maken kunst geïnspireerde door Tongerse zwaan

Op dinsdag 9 april organiseerde het Gallo-Romeins Museum, in samenwerking met de Tongerse kunstacademie Pentagoon, de tweedaagse workshop ‘Tongerse zwaan - kunstig verbeeld’.

35 Creatieve kinderen van 5 tot 14 jaar werden ondergedompeld in de Gallo-Romeinse afdeling van het museum, waarbij bijzondere aandacht uitging naar een bronzen meubelbeslag in de vorm van een zwanenkop.

Dit collectiestuk werd gevonden in Tongeren en dateert uit de 1ste eeuw na Chr.

In verschillende workshops legden de kinderen vervolgens de link met de zwaan in het wapenschild van de stad Tongeren.

Hierbij lieten ze zich inspireren door de kleuren blauw, geel, rood van het wapenschild. Kleuren die we ook zien terugkeren in de kunstwerkjes van de kinderen én de installaties van de hedendaagse Japanse kunstenares Misaki Kawai. Zij staat bekend om haar kleurrijke installaties van papier-maché, hout en stof en andere low-tech materialen zoals vilt, stickers en garen.

Het resultaat: een expo van een reeks prachtige eigenzinnige kunstwerkjes, een combinatie van erfgoed en kunst, nog te bezichtigen in het museum t.e.m. woensdag 8 mei.

Dinsdag 9 april was er een toonmoment in het Gallo-Romeins Museum. Hierbij waren aanwezig : de deelnemers, de ouders, de grootouders, het museumteam, de mensen van kunstacademie Pentagoon en schepen van cultuur An Christiaens die aan de deelnemende kinderen een gezinsticket als geschenk voor een bezoek aan het Gallo Romeins Museum overhandigde.