Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » Politie kanton Borgloon arresteert 3 verdachte drugdealers in Kortessem

Tijdens het voorbije weekend werden 2 mannen en 1 vrouw door de politie van de politiezone kanton Borgloon gearresteerd.

Op zaterdagavond controleerde een anonieme ploeg van de recherche tussen Kortessem en Diepenbeek een voertuig waarin 2 jonge mannen zaten. In het voertuig werden dealers-hoeveelheden drugs en een grote som geld aangetroffen. Hierop werden beide inzittenden gearresteerd. De bestuurder betrof een 26-jarige man uit Tongeren die reeds bij de politie en het gerecht gekend was. De passagier betrof een 27-jarige man zonder vast adres. Uit het onderzoek bleek dat hij geregeld bij een 45-jarige vrouw uit Kortessem verbleef. Ook zij was reeds gekend bij de politie. In een daaropvolgende huiszoeking werd in het appartement van de 45-jarige vrouw een som geld, mogelijks afkomstig van dealen, restanten van drugs en voorwerpen waarin voordien drugs verpakt waren aangetroffen. Ook de vrouw werd gearresteerd.

De 3 verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren. De 27-jarige man zonder vast adres werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis te Hasselt. De 2 andere verdachten werden onder strenge voorwaarden in vrijheid gesteld. Het voertuig waarin de drugs vervoerd werden alsook de aangetroffen gelden werden in beslag genomen.