Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » Twee personen uit Tongeren  komen om het leven bij zwaar ongeval in Hechtel

Vrijdagnacht is een dramatisch verkeersongeval gebeurd in  Hechtel.  In de Mazda zaten drie Tongenaren. De chauffeur is overleden en  twee andere inzittenden liepen levensgevaarlijke verwondingen op. Eén van hen is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Beide overledenen zijn oud-chiroleiders, Laurens Stas en Pieter Somers uit Tongeren.

Het ongeval gebeurde kort na middernacht net aan de gemeentegrens met Houthalen-Helchteren. Daar versmalt de brede autoweg plots van vier rijstroken naar een tweebaansweg. De bestuurder die richting Hasselt reed, merkte die versmalling mogelijk te laat op. Zijn wagen begon op het natte wegdek te schuiven en vloog dwars over de middenberm. Daar knalde zijn auto op een Porsche die uit de tegenovergestelde richting kwam. De inzittenden van de Porsche konden zichzelf gelukkig snel bevrijden. Zij bleken eerder lichtgewond.

foto © Nico Francois