Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht mei 2019 » Tongeren : De Eerste Stad omgetoverd in Klein Italie

Op zondag 5 mei bracht Stad Tongeren voor het 8ste jaar op rij  een klein stukje Italië voor één dag naar het mooie Limburg. De Tongerse binnenstad werd tijdens de Italiaanse dag omgetoverd tot een Zuiders plein. Het centrum fleurde op met de kleuren groen, wit en rood.

De Grote Markt en omliggende straten en pleinen vormden het Zuiderse decor voor meer dan vijftig Italiaanse standhouders, Dit jaar ging er veel aandacht uit naar de jongste bezoekers van Ciao Tongeren. Mama Margherita verwelkomde de kinderen en serveerde er haar favoriete Italiaanse gerechten zoals blauwe popcorn 'Azuri', suikerspin en kindvriendelijke cocktails in de cocktailbar 'Di Gorgio'.

Op het podium op de Grote Markt zorgden Italiaanse acts voor heel veel ambiance. De originele streetacts zoals het levend standbeeld Papa Pizza en reuzebellenblazer Mi Grande vrolijkten het event op. Men kon er ook gebruik maken van de ‘Green Screen photobooth’  en een kiekje nemen samen met familie en vrienden. . De muzikale optredens zorgden voor de juiste sfeer.  Het was toch een mooie opkomst bij deze frisse temperaturen. Ook het College van Burgemeester en Schepenen kwamen de zuiderse sfeer opsnuiven.

Klik op de foto's om ze te vergroten 

Klik op de foto's om ze te vergroten 

Deel 2