Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht mei 2019 » Tongeren : Winnaar gehuldigd van de wedstrijd 'Stonehenge'

Maandag 27 mei werd de winnaar van de wedstrijd n.a.v. de tentoonstelling 'Stonehenge - Voorbij het mysterie' die afgelopen maanden in het Gallo-Romeins Museum liep. Meer dan 53.000 bezoekers bezochten de tentoonstelling.

In samenwerking met Davidsfonds Cultuurreizen organiseerde het Gallo-Romeins Museum een wedstrijd. 3900 bezoekers vulden een wedstrijdformulier in. Ze gaven het antwoord op 3 multiple-choice vragen en één schiftingsvraag, die laatste bestond uit het raden van het gewicht van een bij uit jade. Jonas Van De Sande (26), een leerkracht uit Herselt (Antwerpen) beantwoorde de drie vragen correct en exact het gewicht ,nl. 577,8 gram.

Davidsfonds Cultuurreizen en het Gallo-Romeins Museum schonken Jonas Van De Sande een begeleide reis naar Stonehenge en omgeving  en dat voor 2 personen, t.w.v. 2.300 euro.

An Christiaens, schepen van cultuur : “Davidsfonds Cultuurreizen is al jarenlang een bevoorrechte partner van het Gallo-Romeins Museum. We zijn blij dat we samen met deze organisatie aan één van onze bezoekers een reis naar Stonehenge kunnen aanbieden. Zo krijgt de heer Van De Sande de kans om het fantastische monument in het echt te bezoeken. We zijn ervan overtuigd dat het bezoek voor hem extra beklijvend zal zijn, nu hij in de tentoonstelling de laatste wetenschappelijke inzichten over het wat, hoe en waarom van de wereldberoemde steencirkel heeft opgedaan”.

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren : “De tentoonstelling kreeg veel lof, zowel van bezoekers als erfgoedexperts. Het museumteam geniet nog na van dit succes maar werkt inmiddels ook volop aan de volgende expositie. ‘Dacia-Het roemrijke verleden van Roemenië’. Die opent in het najaar. Het is een prachtig samenwerkingsverband met het EUROPALIA ARTS FESTIVAL.”