Home » menu » 1.200 wandelaars sluiten 2017 af met Winterwandeling » Overzicht van mei, juni,juli en augustus 2018 » Overzicht van Menu Mei , Juni 2018 » Het TIJDelijk koor’, een productie van MoMeNT i.s.m. Hans & Hannelore Primusz

Op zondag 30 september 2018 staan de bewoners van WZC De Motten, Dienstencentrum De Piepel, WZC De Kleine Kasteeltjes, WZC Sint-Franciscus en WZC Seniorenhof op het podium van de VELINX. Onder leiding van dirigent Hans Primusz en zijn zus Hannelore Primusz geeft dit gelegenheidskoor het beste van zichzelf, live begeleid door drie muzikanten.

Johnny Vrancken – Schepen van sociale zaken/ocmw-Voorzitter: “Reeds sinds februari 2018 zijn de bewoners van de Tongerse woonzorgcentra en enkele thuiswonende senioren van het dienstencentrum De Piepel’ op maandag intensief aan het repeteren voor hét optreden van het jaar. Dit vindt aanstaande zondag (30 september) plaats in de VELINX.  Die wekelijkse repetitie is intussen trouwens een vaste gewoonte geworden in het weekschema van onze bewoners.  In die mate zelfs dat niemand een repetitie wil missen.  Samen met dirigent Hans Primusz en zijn zus Hannelore geven onze bewoners elke week het beste van zichzelf.”  

Het TIJDelijk koor is een muzikaal project dat georganiseerd wordt in het kader van het stadsfestival MoMeNT. Dit festival is inmiddels aan zijn tweede editie toe (en loopt nog tot zondag 28 oktober ek., wanneer we met z’n allen weer overschakelen naar de ‘wintertijd’).

Patrick Dewael – Burgemeester: “Mensen maken de stad!  Net daarom is dit initiatief zo waardevol en belangrijk.  Tijdens ons stadsfestival MoMeNT trachten we zoveel mogelijk Tongenaren aan te zetten tot  cultureel ondernemerschap. In 2017 lanceerden we dit festival. De eerste editie was meteen een schot in de roos!  De tweede editie was zo mogelijk nog beter! MoMeNT zorgde de afgelopen zomermaanden voor een unieke sfeer en dynamiek in de straten en op de pleinen van onze stad. MoMeNT illustreert perfect hoe cultuur niet alleen inspireert, maar ook verbindt.  Om die reden moeten we als stad verder inzetten op cultuur.”  

Guy Schiepers – Schepen van Cultuur: “MoMeNT 2018 loopt stilaan ten einde. Tijd dus voor een eerste voorzichtige analyse.  47% van de (betalende) bezoekers aan MoMeNT 2018 was woonachtig in Tongeren.  Het wijst erop dat het festival gedragen wordt door de Tongenaar. 53% van de deelnemers aan MoMeNT bleek afkomstig te zijn uit de (wijde) omgeving rond Tongeren;  Maar liefst 8% kwam uit Nederland. Inzake cultuur trekt onze stad duidelijk een publiek aan uit een regio die de stadsgrenzen ruimschoots overstijgt.” 

Patrick Dewael – Burgemeester: “Zondag ek. trekt MoMeNT 2018 nog eens alle registers open. Het

MoMeNT-gelegenheidskoor brengt dan een afwisselend repertoire met nummers als Katootje,

Edelweiss, Het Heukske, Aux Champs-Êlysées, Sarie Marais, J’attendrai, Omaatje lief, Carolientje, Hallelujah, Limburg allein (en nog veel meer). Het wordt kortom een schitterende namiddag!” 

ZONDAG 30 september 15u00 de VELINX Tongeren Tickets €5,00

Voor meer info kan men terecht op:

https://moment.tongeren.be/het-tijdelijk-koor

——————————————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorien Bollaers: +32 499 560 153 – dorien.bollaers@stadtongeren.be