Na een bouwperiode van bijna 2 jaar verhuisden maandag 16 april de eerste huurders van de wijk PASPOEL II in Tongeren naar hun nieuwe appartement.

Tijdens de eerste bouwfase van het project “ PASPOEL ANDERS” (mei 2016-maart 2018) werden er tussen de 3 bestaande blokken 71 nieuwe appartementen gebouwd door aannemer STRABAG.

Op 28 en 29 maart kregen de huurders de sleutel van hun nieuwe woonst. Tijdens de Paasvakantie werd er door velen geverfd, behangen, gepoetst en ingepakt…

Vandaag startte de verhuisbeweging die 4 weken zal duren. Elke dag zullen 4 gezinnen herhuisvest worden door verhuisfirma DAC Verhuizingen, die werd aangesteld door Woonzo. Huurders die de praktische organisatie van de verhuis niet zelf geregeld kregen, konden via bemiddeling van Woonzo rekenen op hulp van de klusjesdienst van de Piepel.

De nieuwe appartementen hebben voornamelijk 2 slaapkamers, slechts 4 van de 71 appartementen zijn 3-slaapkamer panden. Dit omdat het merendeel van de huurders kleinere gezinnen of alleenstaanden zijn. Huurders met grotere gezinnen werden tijdens de eerste bouwperiode herhuisvest naar woningen in of buiten de wijk. 7 nieuwe appartementen zijn specifiek uitgerust voor rolstoelgebruikers.

Op het gelijkvloers van de toren bevindt zich het Woonzo-lokaal, waar de conciërge en de sociale dienst regelmatig aanwezig zullen zijn. Ook opbouwwerk RIMO kreeg een nieuw lokaal in het nieuwe project. Samen met vzw De Schakelaar en met de jeugd- en sportdienst van de stad Tongeren zullen hier activiteiten georganiseerd worden voor de bewoners. Woonzo hoopt dat hierdoor de leefbaarheid in de wijk nog beter wordt.

Nu de eerste fase afgerond is kan ook de 2de locatie van de ondergrondse afvalcontainers in gebruik genomen worden.

Binnen een maand is de blok Paquaylaan 2 volledig leeg. Deze blok zal dan gestript en afgebroken worden. Daarna start de 2de bouwfase van PASPOEL ANDERS. Tijdens deze fase zal een toren van 38 appartementen gebouwd worden, de uitvoeringstermijn bedraagt 18 maanden.

Directeur Inge Gaudblomme en voorzitter Bart Princen van Woonzo kwamen ter plaatse om te kijken of de verhuis vlotjes verliep , zij werden tevens ontvangen door mevr. Sabine Portugaels die zeer tevreden is met haar nieuw aangepast appartement voor haar en haar zoontje

klik op de foto's voor vergroting