MoMeNT organiseert 1ste GRATIS openluchtcinema ‘LION’ op vrijdag 21 juli om 21u op het Julianusplein!
Het was een groot succes de organisatie had stoelen voorzien, dit bleek niet voldoende te zijn, en hebben dan ook aan de mensen gevraagd stoelen mee te brengen.
Tongeren – Op 21 juli zal de eerste gratis openluchtcinema ‘LION’ plaatsvinden op het Julianusplein in Tongeren. MoMeNT is het cultuurfestival dat deze zomer zal plaatsvinden in de oudste stad van België.

LION vertelt het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.
LION is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder Nicole Kidman, Roony Mara, Dev Patel en David Wenham. 6 Oscar-nominaties onderstrepen de kwaliteit van dit drama over de zwerftocht, adoptie en rootsreis van de Indiase jongen Saroo Brierley.
De toegang is volledig gratis en er worden zeteltjes en dekentjes voorzien.