Tongeren : Op woensdag 12 september de petanquebaan op de Paspoel, tegenover de kerk, gerenoveerd. De baan was helemaal onderkomen en niet meer bespeelbaar.
"Er was een vraag vanuit de buurt binnengekomen via het 'Meldpunt'", wist schepen Jos Schouterden. "Samen ontspannen en bewegen is zeker de moeite waard. Je wordt er niet alleen gezonder door maar er zijn ook nog andere winsten. Omdat Petanque juist zo’n gezellige bedoening is, kan deze plek echt uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplaats. Ontspannen doe je best in groep. Maak tijd voor een babbel. Je zult nieuwe gezichten ontdekken en misschien kun je nu eindelijk echt kennismaken met die buurman (-vrouw) die je al zo vaak tegen het lijf liep. 
Petanque kan ook competitief. Je probeert mekaar de loef af te steken. Soms worden er zelfs klassementen bijgehouden. Persoonlijk hou ik het liefst van   het spontane groepsgevoel als buren op een plezante manier met  mekaar kunnen kennismaken.
Echt kennismaken is een eerste voorwaarde om samen andere activiteiten te plannen. Zo zal deze plek dan niet alleen een petanquebaan zijn maar ook aan elke wijkbewoner kansen bieden om te integreren en de samenhang tussen alle bewoners te vergroten. Ik hoop dan ook dat deze investering vruchten zal afwerpen en dat we er zeker mogen van zijn dat nog veel bewoners er veel deugd zullen aan beleven", besluit de schepen. 

Ook An Christiaens schepen van Openbare werken en Jeugd en Johnny Vrancken OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken zijn komen kijken en zagen dat het goed is gedaan


klik op de foto's om ze te vergroten