Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Tongeren dit weekeinde tijdens één werknacht het wegdek van de Elisabethwal en Albertwal (R72) tussen de kruispunten met de Sint-Truidersteenweg (N79) en Dijk / Luikersteenweg (N20), inclusief de kruispunten. Het gaat om een zone van ongeveer 600m. De werkzone wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf vrijdagavond 29 mei 2020 om 19.30u.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen. De ventwegen en parkeerstroken worden niet mee vernieuwd. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en beter rijcomfort voor de weggebruiker.
De uitvoering van deze werken is nu voorzien tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 mei 2020. 
Opgelet: asfalteringswerken zijn zeer weersafhankelijk. De planning kan dus nog opschuiven bij slecht weer.
Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding
AWV en de stad Tongeren hebben de planning zo uitgewerkt dat de uitvoering, ondanks de omvang van de werken, in één weekendnacht uitgevoerd kan worden. De aannemer zal daarenboven in 2 fases werken. Hierdoor blijft de verkeershinder zo beperkt mogelijk. 
De werken starten vrijdagavond 29 mei om 19.30 uur.  Dan wordt de ring in beide richtingen afgesloten tussen de kruispunten met de Hasseltsesteenweg en de Luikersteenweg. Het agentschap voorziet dan een lokale omleiding voor doorgaand verkeer. Ten laatste zaterdagochtend 30 mei om 09.00 uur zal de ring terug volledig open zijn voor alle verkeer. 
Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone.
De aannemer start op het kruispunt van de Elisabethwal met de Sint-Truidersteenweg en werkt zo verder naar het kruispunt van de Albertwal met de Luikersteenweg / Dijk. Zodra de eerste zone klaar is, zal het agentschap de Eeuwfeestwal en het kruispunt met de Sint-Truidersteenweg opnieuw openstellen. Als alles volgens plan verloopt, zou dit ten laatste om 06.00 uur ‘s ochtends gebeuren. 
Binnenstad bereikbaar
Voor het verkeer vanuit de binnenstad zal steeds een uitrit voorzien worden en dit, afhankelijk van de vooruitgang van de werken, via de Luikerstraat, Albertwal of Elisabethwal. Wie het centrum in wil rijden kan dat het beste doen via de Hemelingenstraat, Clarissenstraat of Moerenpoort. 
Het slijpen van enkele nieuwe detectielussen voor de verkeerslichten gebeurt achteraf nog tijdens enkele nachten in de week nadien, dit vanaf dinsdagavond 2 juni. Daarbij is er enkel plaatselijke verkeershinder.

Foto © AWV'