Home » Overzicht februari 2020 » Stormschade op meerdere plaatsen bekijk het hier

Vandaag 9 februari trekt er een hevige storm door ons land met de naam Ciara.

 

Klik op de foto's om ze te vergroten


“In de Nieuwstraat 13 is rond 18u het platte dak van mijn buurman op mijn dak terechtgekomen, alsook op de geparkeerde auto. Er is veel schade aan dak en vensters, alsook bij mijn gebuur zijn er vensters gesneuveld. Bij mijn overbuur is er ook schade aan het dak”, meldt Didier Velaers met foto’s.


Heb jij schade opgelopen door de storm? Dan moet je nu plots heeft veel zaken regelen om die schade vergoed te krijgen. De verzekeringskoepel Assuralia heeft een checklist gemaakt met een aantal praktische tips.

 

Als je huis schade heeft opgelopen na een storm, ben je vaak zelf een beetje overdonderd. Daarom heeft verzekeringskoepel Assuralia een handige checklist gemaakt van alle dingen die je moet doen. Zo kan je snel en efficiënt alles afhandelen.

 • Neem zo veel mogelijk foto's en houd beschadigde zaken bij. Dat zal helpen bij het opmaken van uw verzekeringsdossier.
   
 • Zoek alvast bewijsstukken op, zoals facturen, van beschadigde goederen. Ze kunnen helpen om de waarde of restwaarde te bepalen.
   
 • Raak kabels of leidingen die op de grond zijn gevallen niet aan, ze kunnen nog onder spanning staan.
   
 • Kruip niet zelf op jedak. Dakwerkers of in noodgevallen de brandweer kunnen een zeil spannen over uw dak, om ergere schade te voorkomen. Dat laatste is belangrijk voor uw verzekeringsdossier. Als je niet voldoende maatregelen nam om erger te voorkomen, kan de verzekering moeilijk doen.
  Laat takken knippen of bomen omhakken die dreigen te vallen.
   Is de regen tot in je huis geraakt? Laat de ruimtes dan goed drogen en verlucht voldoende.

 Doe snel aangifte

Storm en overstroming zijn verplicht opgenomen in een brandverzekering. Stormschade is dus altijd gedekt. Een brandverzekering is weliswaar wettelijk niet verplicht, maar de overgrote meerderheid van de Belgen heeft er wel een.

Is uw auto beschadigd geraakt? Dan kunt u bij de autoverzekeraar terecht, tenminste als u een omniumverzekering hebt en in sommige gevallen een "mini-omnium".

Als u snel aangifte doet, u de nodige bewijsstukken kunt voorleggen en er geen discussie is over de aansprakelijkheid, kunt u binnen de 30 dagen na de goedkeuring van het verslag van een expert, vergoed worden.

Hebt u toch nog vragen over de afhandeling van stormschade? Neem dan een kijkje op de website ABCVerzekering.be, een initiatief van de verzekeringskoepel Assuralia.

 

 in Alken is de Tent van mijne buur vanmiddag rond 14u. weggewaaid .

foto Ghis leroi

Op de bouwwerf Paspoel  vliegen de platen over de omheining. 

Alhoewel de storm voorspeld was heeft Strabag hier niets beveiligd, de platen vliegen hier in het rond en auto al veilig moeten weg zetten en dan moet het zwaarste nog komen. 

melden de bewoners in de buurt 

foto's  Lisette Lenaers

Deze middag rond 13h  was mijn dak al beschadigd in Sluizen.
Heb de brandweer gebeld die zijn komen kijken en hebben iemand gebeld om het wat te komen repareren tegen dat nog meer los komt
Heb schrik voor straks . De brandweer is wel nog niet geweest Is 2.5h geleden foto Heidi Schreurs


Dakpannen losgerukt van nieuw dak in Riksingen

Door de rukwinden zijn er dakpannen van het dak losgekomen van een woning in de Driesenstraat in Riksingen. Het dak is pas twee jaar oud. Ook de trampoline in de tuin is fel beschadigd. De brandweer is verwittigd.

Bewoner Pascal Marrone is er niet gerust in, want volgens de weersvoorspellingen moet het ergste nog komen.

nu om Rond 17:15 uur zijn net weer pannen losgekomen

Tientallen dakpannen weggewaaid op de Viseweg in sluizen. Brandweer gebeld maar toch zelf actie ondernomen om erger te voorkomen. En kort er na was brandweer toch aanwezig. Maar die konden gelukkig verder naar het volgende slachtoffer

foto's Steven Derwa