Home » Tongeren Vandaag: Overzicht 2018 » COV Tongeren-Bilzen op driedaagse uitstap naar de Champagnestreek

Op 8 oktober vertrokken de leden van COV Tongeren-Bilzen in de vroege ochtend onder begeleiding van hun zeer enthousiaste en fel gewaardeerde gids per bus richting de champagnestreek voor een driedaagse verkenning doorheen de meest bekende toeristische bestemmingen,  met een zeer rijk cultureel verleden.

Reims, de champagnemetropool was de eerste bestemming met o.m. bezoeken aan de kathedraal en de basiliek Saint-Remi. De allerlaatste afspraak van die dag waren de kelders van het wijnhuis Vadin Plateau in Cumières nabij Epernay, thuisbasis van alle grote Champagnehuizen.  Daar maakten ze kennis met de eerder kleinschalige productie bij plaatselijke wijnboeren en konden ze met veel goesting proeven van het lokale aanbod. De tweede dag begon met een bezoek aan de kelders van het bekende Champagnehuis Mercier, gelegen langs de beroemde Avenue de Champagne in Epernay.  Vervolgens reden ze richting Troyes voor o.m. een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal Saint-Pierre et Saint-Paul.  Uiteraard bewonderden ze er de oude straatjes en de vele pittoreske plekjes tijdens een gezellige stadswandeling.

De laatste dag stond in het teken van hun bezoek aan het bekende schilderachtige bergdorpje Hautvillers, de bakermat van het hele Champagnegebeuren waar Dom Pérignon  zich onsterfelijk maakte door als keldermeester van het plaatselijke klooster zijn methode om Champagne te produceren ontwikkelde.

“ Deze onvergetelijke driedaagse sloten we af – hoe kon het anders met een bezoek aan het wijnhuis De Castellane ” , aldus Nico Baldewijns

COV staat voor Christelijk Onderwijzers Verbond. Dit is de vakbond voor leden uit het basisonderwijs.