Home » Tongeren Vandaag: Overzicht 2018 » Dag van de jeugdbeweging werd ingezet met een lekker ontbijt

Op vrijdag 19 oktober waren ook in Tongeren  de jeugdbewegingsuniformen weer alom vertegenwoordigd in het straatbeeld, naar aanleiding van  “ Dag van de jeugdbeweging “. Op deze dag werd het engagement van honderden leidingsploegen gevierd. Wekelijks zorgen zij ervoor dat zo’n 250.000 kinderen zich kunnen uitleven in één van de verschillende jeugdbewegingen.

 “De leidingsploegen van de 11 Tongerse  jeugd- en jongerenbewegingen zorgen er ieder weekend opnieuw voor dat een 1.500-tal jongeren hun weekends en het jaarlijkse zomerkamp met leeftijdsgenoten doorbrengen. Zo houden ze er een goede tijd met veel herinneringen aan over”, aldus An Christiaens, schepen van Jeugd.  Tussen 7u30 en 8u30 trakteerde het Tongerse stadsbestuur iedereen, die in een  jeugdwerkuniform naar school of naar het werk gaat, op een lekker ontbijt. Naar jaarlijkse gewoonte vatten zij die ochtend post op het stadhuisplein waar croissants, chocobroodjes, appels en een drankje en een polsbandje voorzien.  Ook dit jaar weer zorgde een DJ voor de nodige sfeer.

Dit alles werd georganiseerd door de Jeugddienst van Stad Tongeren, er werd voor een 220-tal personen ontbijt voorzien.

 De stad zorgt voor 2 bussen en inkomtickets zodat de Tongerse jongeren vanavond gratis naar de fuif in Hasselt kunnen gaan .

 

Klik op de foto's om ze te vergroten