Home » Tongeren Vandaag: Overzicht 2018 » Seniorenvereniging Herfstlicht Rutten

Herfstlicht Rutten wandelt

Seniorenvereniging Herfstlicht Rutten trok donderdag op wandel naar het kasteel van Hamal waar ze een rondleiding kregen met uitleg over het kasteel en alles wat er zich rond bevindt.

De deelnemers dronken samen met graaf de Hemricourt de Grunne een tas koffie en genoten van een lekker stuk taart. Daarna keerden ze terug naar hun thuislocatie.

De vereniging die een vijftigtal leden telt, 55- Plussers, heeft meerdere doelstellingen en verleent ook hulp aan degene die daar behoefte aan heeft. 

Over gezondheidsproblemen komt er een professionele diëtist  uitleg geven over wat je moet eten als je problemen hebt met een bepaalde aandoening.

Naast kien -en kaartavonden staat er ook een wijndegustatie op het programma. De leden worden bijgestaan over het isoleren van een huis. Ook wordt er regelmatig eten klaargemaakt door professionele mensen of bezoeken ze een restaurant waar ze dan een goede prijs afspreken met de uitbater. Er wordt nauw samengewerkt met seniorenhuis 'De Piepel' in Tongeren waar ze deelnemen aan de activiteiten.

Seniorenvereniging Herfstlicht Rutten helpt leden die problemen hebben met hun administratie en wie niet over vervoer beschikt, wordt afgehaald door vrijwilligers van de vereniging.

Alle activiteiten worden door vrijwilligers gedaan wist voorzitter Gilbert Leroy ons te vertellen.Als je op de foto's klik zie je ze groter