Home » Tongeren Vandaag: Overzicht 2018 » Tongeren: Dag van de onthaalouder en kinderverzorgsters

Om alle onthaalouders en kinderverzorgsters te bedanken voor hun inzet schenkt de stad Tongeren hen op deze ‘Dag van de onthaalouder en kinderverzorgsters’ een heerlijke fruitmand vol vitaminen. Dag in dag uit staan zij klaar om voor onze kinderen te zorgen. Zij vormen tevens een belangrijke basis in hun opvoeding.

Burgemeester Patrick Dewael

“Alvorens kinderen hun eerste stappen in het kleuteronderwijs zetten brengen ze vaak heel wat tijd door in  één van de vele opvanginitiatieven van onze stad. De ouders hebben in Tongeren de keuze tussen groepsopvang of opvang in een familiale sfeer. Elk opvanginitiatief in onze stad voldoet ruimschoots aan de eisen die Kind & Gezin oplegt.”

An Christiaens, schepen van Kinderopvang

“Een 30-tal onthaalouders en meer dan 50 kinderverzorgsters zijn actief in de verschillende opvanginitiatieven in Tongeren. Elke dag staan ze klaar om onze kinderen op te vangen en te verzorgen. Als ouder weten wij dat  het opvoeden van een kind niet altijd even gemakkelijk  is. Het opvoeden van andermans kinderen is al helemaal geen vanzelfsprekendheid. Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk om onze dankbaarheid voor deze inzet te uiten. Voor het derde jaar op rij overhandigen we met veel plezier een heerlijke en gezonde fruitmand aan elk opvanginitiatief.”

Burgemeester Patrick Dewael, Jos Schouterden, schepen van Welzijn  en An Christiaens, schepen van Kinderopvang brachten deze ochtend een bezoek aan onthaalmoeder Elisabeth Schoefs in Tongeren.

Ik ben al 36 jaar onthaalmoeder, ik heb momenteel in totaal 7 kindjes, ik doe dit werk met hart en ziel, maar ben toch vrijdagavond moe maar wel voldaan, aldus Elisabeth Schoefs.