Slothappening zomerwerking Tongeren

Om de zomerwerking voor de Tongerse jeugd af te sluiten organiseerde de stad Tongeren een slothappening in Hal P op vrijdag 26 augustus. Ouders, grootouders, broers en zussen konden meegenieten van de sketches die de kinderen in mekaar gestoken hebben. 

Patrick Dewael, burgemeester:

“Tijdens de schoolvakanties nemen dagelijks honderden kinderen deel aan één van de vele kampen die er georganiseerd worden. Onze staddiensten - jeugd, kinderopvang en sport - zorgen telkens weer voor een mooi en uitgebreid aanbod. Wekelijks kan er gekozen worden tussen verschillende sportkampen, kleuter- en speelpleinwerking.”

 An Christiaens, schepen van Jeugd :

“Traditiegetrouw sluiten we ook deze zomer weer af  met een slotmoment voor de deelnemers van de speelpleinwerking en de kleuterkampjes van het Kinderparadijs. Door corona waren we de voorbije jaren verplicht de show te streamen. Maar dit jaar kan iedereen weer fysiek aanwezig zijn. De kinderen genieten samen met de begeleiders en monitoren nog een laatste keer van de zomerwerking.”

Tijdens de show gaat Cas samen met de kinderen aan de slag met zijn talenten. Hij toont de toeschouwers wat hij allemaal kan. Ook de kinderen en monitoren tonen wat ze kunnen. Elke groep voert een act op en wie wil, mag zijn talent tonen. Samen worden ze echte sterren! Op het einde van de talentenjacht kiest de jury de beste act. Natuurlijk wint Cas de prijs. Hij geeft deze echter aan de kinderen. Zonder hen was het hem namelijk nooit gelukt.

Tijdens de pauze en na afloop werd iedereen getrakteerd op gratis lekkere frisdrankjes.