Orthoteam Limburg bundelt orthopedische expertise van ziekenhuisnetwerk andreaz

De vier ziekenhuizen van andreaz verbinden zich in de associatie Orthoteam Limburg, een gloednieuw netwerk van 28 orthopedisch chirurgen, meteen de grootste associatie orthopedie van ons land. Zo’n samenwerking biedt heel wat voordelen, voor de patiënt, de huisarts en andere doorverwijzers én de specialisten zelf.

Aan het woord zijn de diensthoofden dr. Dirk Jorissen (Jessa), dr. Jan Mievis (Sint-Trudo), dr. Lore Kegels (Sint-Franciscusziekenhuis) en dr. Chris Daele (az Vesalius).

Breed aanbod subdisciplines

Dankzij de samenwerking tussen 28 artsen met elk hun eigen specialisatie - schouder, wervelzuilchirurgie, hand-pols-elleboog, heup, knie, voet en enkel - is de kwaliteit van zorg zeer hoog. Ook sport, revalidatie en trauma krijgen afzonderlijke aandacht. Het aanbod is daardoor geprofessionaliseerd en gedifferentieerd. 

Door nu al te specialiseren hopen we de best mogelijke zorg te garanderen binnen en buiten het eigen netwerk, en zelfs over de landsgrenzen heen. Via doorverwijzing kunnen patiënten zo dicht mogelijk bij huis worden opgevolgd. In werkgroepen nemen we de bijzondere patiëntproblematiek onder de loep.

Nood aan samenwerking

Als je de patiënt en zijn gezondheid centraal stelt is deze nauwe samenwerking de enige juiste weg. Hierdoor kunnen we binnen onze associatie  – en dus altijd heel nabij – topzorg bieden aan elke patiënt. Dat is ons streven.

Als voorbereiding op een toekomst waarin ziekenhuizen nog meer zullen samenwerken zetten we met deze associatie een belangrijke stap. Door zoveel expertise te bundelen, en dit zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren, willen we ook een aantrekkelijke partner zijn voor nieuwe artsen.