GBS Tumuli en GBS Dolfijn gaan vanaf nu met eenzelfde naam (Ampersand) door het leven

De eerste schooldag werd al feestelijk ingezet bij GBS Dol-Fijn Vreren en GBS Tumuli Koninksem met de onthulling van de nieuwe naam en logo, de ampersand: &.

Het teken van de ampersand bestond oorspronkelijk uit de letters “et”, wat Latijn (en toevallig ook Frans) is voor "en".

In het logo staat de zeshoek centraal en staat symbool voor verbinding. Alle zijden en hoeken zijn gelijk. De zeshoek is de basis voor de honingraat. Zo geeft ze structuur in de bijenkorf: een natuurlijke organisatie waarbinnen individuen en groepen met eigen taken en verantwoordelijkheden een eenheid vormen.

De kleuren hebben een grote betekenis. Rood staat voor liefde, energie, kracht en passie, blauw staat voor vertrouwen en wijsheid en het randje goud staat voor succes en geluk.

Samen gaan we op weg! Vreren & Koninksem, leerkrachten & kinderen, hoofd & handen, Nederlands & andere talen, ouders & leerkrachten, groot & klein, internen & externen, remediëring & verdieping, welbevinden & betrokkenheid.

De 181 leerlingen in Vreren en de 70 leerlingen in Koninksem kregen een houten sleutelhanger van het logo en een T-shirt.

“We doen hetzelfde wat kan en verschillend wat nodig is. Een nieuwe naam is een duidelijk signaal dat we samen op weg gaan! “, aldus waarnemend directeur Gudrun Biets.