Kroningswagen voor de kroningsfeesten 2023 wordt onthuld

De nieuwe kroningswagen onthuld bij Garage Davo, het is een Mini Clubman met belettering en stickers met de belangrijkste informatie over de Kroningsfeesten.

Voorzitter Peter Severijns van het kroningscomité mocht de sleutels in ontvangst nemen van Karel Daenen (Garage DAVO Mini).

Het kroningscomité mag de Mini gratis gebruiken van eind deze maand tot eind oktober 2023. De Tongerse notarissen zorgen voor benzinecheques en RVL verzekeringen (Rommens) voor de verzekering. De kroningswagen zal voor de eerste keer in gebruik genomen worden tijdens de kermisprocessie.

De voorbereidingen op de Kroningsfeesten 2023 zijn volop bezig. Hierin speelt de promotie een belangrijke rol. Dankzij garage Davo beschikken ze nu over een rijdend promotiemiddel en een grote hulp voor het vervoer van promotiemateriaal, rijdende reclame die je overal en voor allerhande activiteiten kan inzetten.

Eind deze maand tot eind oktober vertrekken ze met de kroningswagen samen met het processiebeeld door verschillende gemeenten die behoren tot het dekenaat van Tongeren