Nieuwe beweegroute op De Motten

Vandaag opent in stadspark De Motten in Tongeren een nieuwe beweegroute. Over een parcours van 1.200 meter kun je 16 laagdrempelige oefeningen uitvoeren op eigen tempo. Dit in een mooie, groene omgeving.

 Patrick Dewael, burgemeester:

“Actief bewegen in de buitenlucht is voor veel mensen de ultieme vorm van ont- en inspanning. Met deze beweegroute trachten we onze senioren te stimuleren hun dagelijkse wandeling te combineren met eenvoudige lichaamsoefeningen. De route start op parking De Velinx en doorkruist een groot gedeelte van stadspark De Motten.”

 

“Begin dit jaar plaatsten we er reeds een outdoor fitnesstoestel op De Motten voor onze senioren. Het toestel combineert 3 afzonderlijke toestellen: fiets, crosstrainer en free-runner en wordt goed gebruikt door de Tongenaar. Er kunnen 3 personen gelijktijdig een workout uitvoeren.  Nu maakt ook dit toestel deel uit van de beweegroute op De Motten,” zegt Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

 

“In Tongeren hechten we veel belang aan speelgroen. Vorig jaar hebben we de speeltuin in het stadspark al uitgebreid met een groene speelzone. Deze vormt een mooie aanvulling op het vernieuwde stadspark. Nu het park nog uitgebreid werd met een beweegroute en outdoor fitnesstoestel is er in het park voor elke leeftijd wat wils.” besluit Patrick Jans, schepen van Sport.

De route is een realisatie van de stad Tongeren in samenwerking met Logo Limburg, het Vlaams instituut ‘Gezond leven’ en Sport Vlaanderen en kadert in de campagne 10.000 stappen.