Nieuw speeltoestel voor wijk Heuveldal in Tongeren

In de woonwijk Heuveldal in Tongeren werd een nieuw speeltoestel geplaatst. De kinderen van de wijk kunnen er nu naar hartenlust ravotten en spelen.

Patrick Dewael, Burgemeester:

“De afgelopen jaren onderging de omgeving tegenover het Vesalius ziekenhuis een ware transformatie. De woonwijk Heuveldal voorziet in verschillende soorten woonmogelijkheden gaande van appartementsblokken tot gezinswoningen. Naast wonen heeft een wijk ook een sociale functie. Een speelterrein in de wijk breng buurtbewoners samen. Ze geraken er met elkaar aan de praat terwijl de kinderen zich uitleven, dit verhoogt ook het samenhorigheidsgevoel van de buurt. We kunnen dit als stadsbestuur alleen maar toejuichen.”

An Christiaens, schepen van jeugd:

“In Tongeren zetten we al jaren in op het realiseren van nieuwe speelterreinen en het vernieuwen van de oudere speelterreinen.  Na de voltooiing van Heuveldal en het overdragen van de gronden aan de stad Tongeren konden we ingaan op de vraag van de buurtbewoners voor het plaatsen van een speeltoestel in de wijk. In samenspraak met de buurt hebben we gekozen voor een modern uitziend speeltoestel, van speeltoestellenfabrikant Libraplay, met een glijbaan, een schommel en andere speelprikkels zoals een klimwand en -net. De plaatsing van het toestel heeft door de huidige economische toestand helaas wat op zich laten wachten.”