Verhuis jeugddienst naar de Mulkenhal

Na de herinrichting van de Mulkenhal kreeg in 2017 de Tongerse speelpleinwerking een vaste stek. Nu is het beurt aan de jeugddienst om te verhuizen. Op woensdag 26 oktober verlaten ze de oude locatie in de Schiervelstraat en nemen ze hun intrek in Hal P/Mulkenhal.

Patrick Dewael, burgemeester

“Alle jongerenkennis en -activiteiten komen nu samen op één locatie en dat heeft zeker zijn voordelen. Evenementen kunnen efficiënter worden georganiseerd en opgevolgd. Ook alle know how van onze ervaren jeugdmedewerkers is nu terug te vinden in Hal P.”

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Na 5 jaren  werkzaam te zijn op 2 locaties zijn nu ook de burelen van de jeugddienst verhuisd naar Hal P/Mulkenhal. De activiteiten van de grabbelaar op woensdagnamiddag werden sinds begin oktober al niet meer in de Schiervelstraat georganiseerd.  Vanaf nu zullen ook het secretariaat van de jeugdraad, de ondersteuning van Tongerse jeugdverenigingen, de repetitieruimte en Hal P, de kindergemeenteraad (J-team), de coördinatie van het lokaal overleg Kinderopvang, het toekomstige jeugdhuis, de buitenspeeldag en kleuterdagen, …  vanaf Mulkerstraat 1 gebeuren. De nieuwe locatie biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe werkingen op te starten. Hierbij kijken we vooral naar de leeftijdsgroep 13-18 jarigen.”