SUPERGIDSEN IN GALLO-ROMEINS MUSEUM

Het Gallo-Romeins Museum pakt tijdens de herfstvakantie opnieuw uit met zijn ‘Supergidsen’. Zij brengen jong en oud in de ban van het verre verleden.

 Het Gallo-Romeins Museum wil bezoekers een unieke ervaring bieden. Daarom zet het tijdens de herfstvakantie opnieuw Supergidsen in. De aanpak bewees ik het verleden zijn succes.
Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.

De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om relaties te leggen met onze maatschappij vandaag.
De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. Wie het voelt kriebelen kan zelf creatief aan de slag gaan.

An Christiaens, schepen van Cultuur: ”Elke vakantie zijn er in het museum kwaliteitsvolle activiteiten voor kinderen. In het programma ‘Supergids’ staat persoonlijk contact met de gidsen centraal. Dat garandeert een leerervaring op maat.”
Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Met het programma ‘Supergids’ kan je de permanente tentoonstelling beleven met de hele familie. Voorbije edities werden door ouders én kinderen erg gewaardeerd. Daarom besloten we om onze Supergidsen ook deze herfstvakantie in te zetten.”

 Supergids loopt van zaterdag 29 oktober t.e.m. zondag 6 november, doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Maandag 31 oktober is het museum gesloten.
Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders.
De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van de permanente tentoonstelling.

Je kan je ticket kopen via de website van het museum