Het Sintsecretariaat van bpost in de startblokken

De Sint maakt jaarlijks zo’n 350.000 kinderen blij met een brief; de helpers staan klaar om alle inzendingen te beantwoorden.

Maandag 14 november 2022

Op vraag van de Goedheiligman, staat het Sintsecretariaat elk jaar paraat om de duizenden brieven te beantwoorden die naar hem worden gestuurd. Verlanglijstjes, hartverwarmende brieven, prachtige kunst- en knutselwerkjes, vele fopspenen en zelfs sporadisch een hoefijzer…. de Sint krijgt in deze periode massa’s post te verwerken. Zoals elk jaar zet hij op zijn beurt zijn helpers aan het werk om iedereen een antwoord te bezorgen via de postbezorgers. Vorig jaar bereikten de brieven die werden verzonden door de assistenten van de Goedheiligman zo’n 350.000 kinderen.

Slechts één officieel adres voor Sinterklaas

Alle kinderen die een briefje adresseren aan de Grote Kindervriend, kunnen dat doen naar slechts 1 adres: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Ook leerkrachten (3e kleuterklas en 1e, 2e en 3e leerjaar van de lagere school) kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven en kunstwerkjes toevoegen. De bpost collega’s die tijdelijk in het Sintsecretariaat werken zullen er samen met de postbodes persoonlijk voor zorgen dat iedereen een antwoord krijgt.

Opgelet!! Om alle brieven te kunnen beantwoorden, is het noodzakelijk dat het adres van de afzender duidelijk vermeld wordt op de achterzijde van de enveloppe. De assistenten van Sinterklaas vragen de briefschrijver een kleine moeite te doen om mooi te schrijven 😊. Brieven aan Sinterklaas hoeven niet gefrankeerd te worden en kunnen in elke rode brievenbus worden gedropt.

Brieven die vóór 29 november zijn gepost, worden rond 6 december beantwoord, maar Sinterklaas beantwoordt uiteraard ook de brieven die later binnenkomen.

Alle informatie vind je terug via deze link.