Tongerse stadsapp al 2.000 keer gedownload

Met de lancering van een eigen stadsapp begin vorige maand zette de stad Tongeren opnieuw een belangrijke stap in haar digitale dienstverlening.

Burgemeester Patrick Dewael: “Met de lancering van deze stadsapp hebben we onze dienstverlening dichter bij de Tongenaren gebracht. Zo kun je snel en makkelijk zelf je zaken regelen met je smartphone. De stadsapp combineert de toegang tot overheidsadministratie, een overzicht van praktische informatie en links naar vrijetijdsbesteding. Zo kun je makkelijk een afspraak maken, online documenten aanvragen, meldingen doorgeven, het stedelijk nieuws volgen,….”

“Intussen werd de app al liefst 2.000 maal gedownload. De app biedt immers ook heel wat mogelijkheden.  Past het niet om tijdens de openingsuren naar het Praetorium te komen? Via de nieuwe stadsapp kan je heel wat documenten online aanvragen. Met deze app heb je dus alle info overal en altijd binnen handbereik. De app is bovendien gratis. Moet je toch in het Praetorium zijn? Dan kan je ook via de app je afspraak makkelijk en snel inboeken,” zegt Marc Hoogmartens, schepen van Citymarketing.

Daarnaast heb je een overzicht van de afvalkalender van jouw straat en kan je instellen een melding te ontvangen wanneer je de huisvuilzakken op straat moet zetten. Een melding doorgeven bijvoorbeeld is nu ook makkelijker door de locatiebepaling en de mogelijkheid om rechtstreeks foto’s toe te voegen. Door in te loggen met itsme krijg je snel en veilig toegang tot de mogelijkheden van ‘mijn burgerprofiel’.

De gratis stadsapp is beschikbaar voor zowel Android als voor Apple (IOS) gebruikers.