Fietspad langs hondenweide verbindt binnenstad met de Kevie

De stad Tongeren heeft een nieuw fietspad aangelegd rond de hondenweide. Het nieuw aangelegde pad verbindt de binnenstad met de Kevie.

Patrick Dewael, burgemeester:
“We hechten veel belang aan verkeersveiligheid in onze stad. Met de aanleg van dit fietspad zetten we in op een meer veilige en vlotte verbinding tussen het stadscentrum en de Kevie. Het fietspad sluit aan op de fietsbrug en het fietspad dat door de volkstuintjes loopt. Voor de zwakke weggebruiker willen we extra inspanningen leveren. Wij stimuleren het gebruik van de fiets, zeker voor korte verplaatsingen. Daarom is het essentieel dat woon-werkverkeer, de verplaatsingen naar school en de vrijetijdsverplaatsingen vlot en veilig kunnen verlopen.”

Patrick Jans, schepen van mobiliteit:
“De fietser moet zich veilig kunnen verplaatsen in onze stad. Met de aanleg van dit fietspad creëren we een vlotte en veilige verbinding tussen het stadspark De Motten, via de volkstuintjes naar de Kevie. Fietsers hoeven zich nu niet meer te verplaatsen via de Neremweg. In de toekomst zal dit fietspad tevens de verbinding vormen tussen de binnenstad en de fietssnelweg F791 Tongeren-Luik. Dit tracé zorgt voor de aansluiting van Tongeren met Wallonië. Hierdoor krijgt de stad Tongeren via de Provincie Limburg subsidies voor de aanleg van dit fietspad.”

“De werken werden uitgevoerd door aannemer Crommen. De kostprijs bedraagt 51.869,97 euro dewelke de stad Tongeren prefinanciert. 90% hiervan wordt gesubsidieerd via het fietsfonds van de Provincie Limburg, Vlaanderen draagt hierin bij voor 50% van de projectkost. In 2019 werd de 15-meter lange brug geplaatst aan het einde van het fietspad door de volkstuintjes. De aanleg van het fietspad rond de hondenweide sluit hierop aan,” besluit Jeannine Vanvinckenroye, schepen van openbare werken.

 hondenweide Kevie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.