Oplichtster misbruikt de naam en het logo van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De basis van veel vrijwilligersorganisaties en vzw’s die steun werven met acties en activiteiten is ‘vertrouwen’. Vorige week werden wij helaas geconfronteerd met een situatie waarbij het vertrouwen in onze organisatie geschaad werd.

Een onbekende vrouw heeft verschillende mensen opgelicht met een valse verkoopactie. Ze misbruikt de naam en het logo van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden om geld in te zamelen met een valse actie. Ze verkocht pralines en koekjes die op zaterdag 17 december bij de kopers zouden geleverd worden. De eerste melding kwam uit de regio Aarschot, daarna volgde Leuven en ook nog verschillende plaatsen in het Antwerpse.

De meeste slachtoffers zijn handelaars en winkeliers omdat de vrouw blijkbaar vooral in winkelstraten ging verkopen. De pralines en koekjes werden betaald, maar nooit geleverd. De verkoopster gaf op verschillende plaatsen een valse naam en een vals telefoonnummer op.

Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren kwamen verschillende meldingen binnen. De kopers vragen zich af waar hun bestelling blijft. Helaas kunnen wij hen niet verder helpen, wij hebben geen idee wie deze oplichtster is.

In eerste instantie hoopten we dat het om een vergissing ging en dat de leveringen vertraging hadden. We namen contact op met onze geleidehondgebruikers in de regio om met hen te checken of zij er toevallig iets van gehoord hadden, maar niemand wist iets af van deze verkoop. Zelf verkochten we de laatste maanden ook pralines, kaarsjes en een kalender, maar we doen geen deur-aan-deurverkopen.

We hebben klacht ingediend tegen de onbekende oplichters en raden alle slachtoffers aan om dit ook te doen.