Groot concert van de Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht in De Velinx

Donderdag 16 februari was er in cc De Velinx  in Tongeren het jaarlijks concert van de Luchtmacht, omdat de stad peterschap heeft van CRC (vroeger in Glons).

Deze muzikale happening, een traditie met een trouw publiek, is enkel mogelijk door de inspanningen van het CRC. Sinds kort in de capabele handen van luitenant-kolonel Alain Burton.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht verzorgde het optreden o.l.v. Kapelmeester Matty Cilissen (Kapitein-Commandant van het Vliegwezen).

“De leiding van het CRC en het stadsbestuur Tongeren hebben al vele jaren een uitstekende verstandhouding. Mede daaraan hebben wij deze muzikale happening te danken. Zonder bemiddeling en inbreng van het CRC  en luitenant-kolonel van het vliegwezen, Alain Burton zou het voor ons een schier onmogelijke opdracht zijn om een optreden van deze gerenommeerde muziekkapel in Tongeren te realiseren. Deze elite-eenheid van de Belgische defensie bestaat uit streng geselecteerde musici en is doorheen de jaren uitgegroeid tot een team dat momenteel tot de absolute wereldtop behoort. Namens het voltallige stadsbestuur wil ik alvast een woord van dank richten en onze welgemeende felicitaties overmaken zowel aan de dirigent Jonathan Dumoulin, alsook aan zijn orkestleden, voor deze schitterende muzikale uitvoering”, aldus eerste schepen An Christiaens.

De opbrengst wordt geschonken aan vzw Fonavibel, het weduwen – wezenfonds van de Belgische Luchtmacht en aan vzw Nederheem, een centrum voor volwassenen met een mentale beperking. Na het concert mocht ieder een cheque t.w.v. 1.250 euro in ontvangst nemen.