‘Samen Tafelen met Senioren’ nu ook in ’s Herenelderen

Vanaf maart kunnen Tongerse senioren ook in het buurthuis Aldor van ’s Herenelderen ‘Samen Tafelen’. Eénmaal per maand kunnen ze er terecht voor een warme of koude maaltijd aan een democratische prijs van 8  euro (water inbegrepen). Dit initiatief is een organisatie van de Landelijke Gilde ’s Herenelderen.

 Patrick Dewael, burgemeester:

“Ons lokaal dienstencentrum De Piepel staat in voor een brede waaier aan diensten en speelt steeds in op nieuwe noden en uitdagingen. Het ‘Samen Tafelen met Senioren’ project startte eind 2022 als een proeftuin. Bij de seniorenverenigingen Herfstlicht Rutten en Katarakt Mal kriebelde het om dorpsgenoten bijeen te brengen, het buurtgevoel te versterken en hier een eetnamiddag aan te koppelen.”

 “De vereniging leidt het initiatief, en kan voor ondersteuning rekenen op de medewerkers van ons lokaal dienstencentrum De Piepel. Zo staat de vereniging in voor de afspraken met de traiteur ( of cateraar) en voor de inschrijvingen. De stad Tongeren voorziet in een financiële tussenkomst en de verenigingen engageren zich om de maaltijden aan een budgetvriendelijke prijs aan te bieden,” zegt schepen van Sociale Zaken, Evelyne Stassen.

 “Het ‘Samen Tafelen met Senioren’ project was een gedurfde aanpak die gelukkig in de smaak valt bij heel wat Tongerse senioren. ‘Samen Tafelen’ in Rutten kan rekenen op een gemiddelde opkomst van 92 deelnemers, het ‘Samen Tafelen’ in Mal op 67 deelnemers en dit aantal blijft alsmaar stijgen,” zeggen initiatiefnemers van de proeftuin in Mal en Rutten, Caroline Wauters en Gilbert Leroy.

 “Samen met de organiserende seniorenverenigingen, de Tongerse senioren en de medewerkers van De Piepel kijken we tevreden terug naar onze proeftuin ‘Samen Tafelen voor Senioren’ in Mal en Rutten,” zegt Evelyne Stassen. “De proeftuin is ook andere dorpsgemeenschappen en verenigingen niet ontgaan. Vanaf maart opent het buurthuis Aldor in ’s Herenelderen haar deuren. Ook zij kunnen rekenen op onze ondersteuning. We willen mensen in een ontspannen sfeer dichter bij elkaar brengen en zo het dorps- en buurtgevoel versterken.”

 “De voorgestelde samenwerking beperkt zich voorlopig tot de maanden maart, april, mei en juni. Na interne evaluatie kunnen we een eventuele verlenging voor het najaar bekijken,” besluit Dirk Wijnen, Landelijke Gilde ’s Herenelderen.

 Praktisch

Hoe laat? deuren openen om 11.30 uur

Kostprijs? 8 euro (water inbegrepen, andere dranken aan een democratische prijs)

Inschrijven? ten laatste 4 dagen op voorhand

 Samen Tafelen in Mal

Waar? Parochiecentrum Mal, Kruisvindingsstraat 67

Data? 14 maart – 11 april – 16 mei – 13 juni

 Samen Tafelen in Rutten

Waar? Sint-Evermaruszaal Rutten, Motstraat 8

Data? 14 maart – 4 april – 16 mei – 13 juni

 Samen Tafelen in ’s Herenelderen

Waar? Buurthuis Aldor, Elderenstraat 16

Data? 2 maart – 6 april – 4 mei – 1 juni

 Heeft jouw vereniging interesse om in het najaar een ‘Samen Tafelen met Senioren’ initiatief op te starten? Contacteer dan onze coördinator buurtgerichte zorg, Brecht Jans, op het nummer 012 24 24 37 of brecht.jans@depiepel.be .