Tongeren krijgt een officiële editie van Monopoly

In het najaar van 2023 komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave onder officieel erkende licentie van Hasbro: Monopoly Tongeren. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om “de eerste stad van België” op een unieke manier te (her)ontdekken. 

Vandaag werd deze officiële Monopoly-versie voorgesteld aan de pers. De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Tongers jasje gestoken.

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Tongerse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er zal plaats zijn voor eeuwenoude historische gebouwen in de stad, maar ook voor winkelstraten en parken. Wandel langs de Mijlpaalroute of het Sint-Catharinabegijnhof, zet een hotel op de Grote Markt, bezoek het standbeeld van Ambiorix, koop het Teseum, of ga shoppen in de Maastrichterstraat. 

Bovendien worden ook de Kans- en Algemeen Fondskaartjes ingevuld met Tongerse verwijzingen. Zo zal je bijvoorbeeld Monopoly geld moeten betalen als je je vrienden of familie wil trakteren op een uitstapje naar het Gallo-Romeins Museum. Voor de overige invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering eind 2023. 

Alle Tongenaars kunnen het bord eveneens mee invullen. Er is één locatie op het spelbord die nog niet bepaald is. Elke inwoner kan stemmen op een sportvereniging uit Tongeren. De vereniging met de meeste stemmen krijgt een plaatsje op het bord. Het wordt dus spannend om te vernemen welke vereniging de meeste stemmen kan verzamelen. 

Stemmen kan via www.MONOPOLYSTORE.be/TONGEREN vanaf vandaag tot en met donderdag 23 maart om middernacht. 

Het zal gaan om een gelimiteerde oplage. Hoeveel spellen er exact zullen gedrukt worden is nog niet duidelijk maar het zal gaan om een eenmalige productie. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.MONOPOLYSTORE.be/TONGEREN