Ridders van Heco vieren 2 dagen feest

Zaterdag 18 maart werd in de bom volle feesttempel, de Volksontwikkeling in Tongeren het feestweekend ingezet van Ridders van Heco.

Er werd afscheid genomen van hun Opperridder Benoit I en Jeugdprinses Yinthe I,  ze werden vol met slagroom gespoten en daarna in confetti gewenteld.

Ook de eregasten, De Klompenridders uit Heers werden welkom geheten en uitwisselen van cadeautjes hoorden hier natuurlijk bij.

Dan was het uur aangebroken, om 23:11 werden onze hoogheden aangesteld. Prinses Laura I en Jeugdopperridder Louis I zullen volgend jaar het plak zwaaien. Dan kon het feest losbarsten met als afsluiter optreden van Marleen Rutten.

“Op het podium hebben wij enkele schepenen en gemeenteraadsleden van Tongeren en Borgloon samen gebracht, zodat we toch weer iets bijgebracht hebben voor de aanstaande fusie”, aldus voorzitter Smullenberghs Jean.

Op zondag 19 maart werd het feestweekend afgesloten met een gezellige seniorennamiddag. Met Gino aan de orgel en accordeon kon het feesten beginnen. Er werd volop gedanst en gefeest met optredens van Borg C. en Danny Fabry.

foto's Lisette Lenaers