Dance Collectiv vult laatste vakje in op Monopoly Tongeren

Eén vakje van het Monopolybord werd echter nog niet ingevuld. De inwoner kreeg de kans om zijn favoriet te kiezen uit verschillende sportverenigingen. De stemronde is sinds deze nacht afgelopen en de stemmen zijn geteld. 

Uiteindelijk hebben meer dan 12.000 inwoners gestemd op hun favoriete sportvereniging.  Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Groep 24 bevestigt dat het spannend was tot de laatste minuut, een echte nek-aan-nek race. 

Nu is het resultaat dus bekend en Dance Collectiv trok aan het langste eind. Met in totaal 20% van de stemmen komen zijn op het officiële Monopoly Tongeren spelbord. De tweede en derde plaats zijn voor ADD Tongeren (19,5%) en HUBO Handbal Tongeren (15%). ADD Tongeren stond tot en met de voorlaatste dag op kop, maar heeft op de slotdag dus alsnog zijn plaats verloren aan Dance Collectiv. Het verschil was duidelijk miniem. Daarom krijgt ADD Tongeren een eervolle vermelding op een Kanskaart, waardoor ze niet onopgemerkt aan de ogen van de Tongenaars voorbij gaan, en zo toch een plaatsje krijgen in het spel. Net naast het podium, op plaats vier, vinden we K.S.K. Tongeren (7%). KVVV’s Herenelderen (5,5%) sluit de top vijf af. 

Monopoly Tongeren ligt vanaf najaar 2023 in de winkel, maar wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze gelimiteerde oplage kan nog steeds een pre-order plaatsten via de website www.MONOPOLYSTORE.be/TONGEREN.

Dance Collectiv vult laatste vakje in op Monopoly Tongeren