NIEUWE TOERISTISCHE ONTDEKKINGSGIDS

Visit Tongeren zet het toeristisch seizoen in met een nieuwe uitgave van de toeristische ontdekkingsgids.

Schepen van Toerisme, An Christiaens: “Opnieuw hebben we gekozen voor een handig pocketformaat met daarin een overzicht van de troeven die onze stad rijk is. Op de cover prijkt een foto van de basiliek, naar de hand van Tongenaar Jochen Zimmerman. Met de opening van de belforttoren en de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten in het vooruitzicht, speelt de toren dit jaar een glansrol in het toeristisch landschap van Tongeren. De keuze van de coverfoto was dan ook snel gemaakt.”

De gids heeft als doel bezoekers te inspireren op ontdekking te gaan in onze stad. Hij werd uitgebracht in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Visit Tongeren blijft inzetten op het aantrekken van bezoekers buiten Vlaanderen. De meertaligheid van de toeristische informatie maakt onze stad ook voor anderstaligen een interessante bestemming.

Burgemeester, Patrick Dewael: “2023 wordt een veelbelovend jaar op toeristisch vlak. Zo tellen we af naar de opening van het gerestaureerde stadhuis en de ontsluiting van de basiliektoren. Niet lang daarna trekt de kroningsprocessie opnieuw door onze straten. Nadien is het uitkijken naar de tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’ die op 21 oktober van start gaat in het Gallo-Romeins Museum. De stad Tongeren is samen met haar toeristische partners meer dan ooit klaar om haar bezoekers gastvrij te ontvangen en een belevingsvolle tijd aan te bieden in de eerste stad van België!”.

De toeristische gids is gratis te verkrijgen bij Visit Tongeren of kan worden gedownload op www.visittongeren.be/ontdekkingsgids. Bezoekers die blijven overnachten in Tongeren, kunnen er ook eentje vinden bij hun logies.