‘Samen Tafelen met Senioren’ kan weldra ook in De Piepel

Vanaf mei kunnen Tongerse senioren ook in het dienstencentrum De Piepel ‘Samen Tafelen’. Eénmaal per maand kunnen ze er terecht voor een warme of koude maaltijd aan een democratische prijs van 8  euro (water en koffie inbegrepen). Dit initiatief is een organisatie van vrijwilligerscollectief ‘Vrienden van De Piepel’.

 Patrick Dewael, burgemeester:

“Ons lokaal dienstencentrum De Piepel staat in voor een brede waaier aan diensten en speelt steeds in op nieuwe noden en uitdagingen. Het ‘Samen Tafelen met Senioren’ project startte eind 2022 als een proeftuin. Bij de seniorenverenigingen Herfstlicht Rutten en Katarakt Mal kriebelde het om dorpsgenoten bijeen te brengen, het buurtgevoel te versterken en hier een eetnamiddag aan te koppelen.”

 ‘Samen Tafelen’ in de Piepel richt zich in hoofdzaak op bewoners van Tongeren Centrum. Elke tweede woensdag van de maand stelt het lokaal dienstencentrum De Piepel haar lokalen ter beschikking voor een vrijwilligerscollectief ‘Vrienden van de Piepel’.  Zij staan in voor de organisatie van ‘Samen Tafelen’ in De Piepel.

 “Net zoals bij de andere ‘Samen Tafelen’ initiatieven leidt de vereniging het initiatief, voor ondersteuning kunnen ze rekenen op de medewerkers van ons lokaal dienstencentrum De Piepel. Zo staat de vereniging in voor de afspraken met de traiteur ( of cateraar) en voor de inschrijvingen. De stad Tongeren voorziet in een financiële tussenkomst en de verenigingen engageren zich om de maaltijden aan een budgetvriendelijke prijs aan te bieden,” zegt schepen van Sociale Zaken, Evelyne Stassen.

 Met deze aanpak geeft de stad Tongeren haar vrijwilligers de ruimte om hun talenten ten volle te benutten. ‘Samen Tafelen’ staat voor een frisse dynamiek dit buurten, verenigingen en vrijwilligers op een unieke wijze met elkaar verbindt. In het najaar wordt wellicht een subsidiereglement opgemaakt op basis van alle proeftuinervaringen.

Praktisch

Hoe laat? deuren openen om 11.30 uur

Kostprijs? 8 euro (water en koffie inbegrepen, andere dranken aan een democratische prijs)

Inschrijven? ten laatste 4 dagen op voorhand

 Samen Tafelen in De Piepel

Waar? dienstencentrum De Piepel, Dijk 118

Data? 12 april – 10 mei – 14 juni
Inschrijven? 0484 81 47 15

 Heeft jouw vereniging interesse om in het najaar een ‘Samen Tafelen met Senioren’ initiatief op te starten? Contacteer dan onze coördinator buurtgerichte zorg, Brecht Jans, op het nummer 012 24 24 37 of brecht.jans@depiepel.be .