Nieuwe tractor voor De Kevie in Tongeren

Vrijdag 12 mei werden de sleutels overhandigd van een tractor met frontlader aan Roger Nijssen, conservator van het natuurgebied De Kevie in Tongeren. De tractor werd aangekocht door de stad Tongeren en wordt in bruikleen gegeven aan de vzw Kevieprojecten.

Het natuurgebied ‘De Kevie’ situeert zich zuidoostelijk van de stad Tongeren, centraal in de alluviale vlakte van het brede Jekerdal. Het is ideaal gelegen vlakbij het centrum van de stad. Honderden wandelaars en fietsers genieten hier dagelijks van de goede lucht en rust. Maar ook op het vlak van educatie en recreatief toerisme is dit gebied zeer waardevol.

Het unieke is de enorme verscheidenheid van de gebieden, de reservaten: De Beemden, Het Hardel, De Kevie en De Meerssen. Deze bieden elk een unieke blik op de natuur. Elk reservaat heeft haar eigen, zeer specifieke prachtige uitzichten en uitkijkpunten.

Een natuurreservaat vraagt uiteraard dagelijkse inspanningen voor het onderhoud en neemt veel tijd in beslag bv. opruimen van het kleinhout om opnieuw hooiweiden te creëren, aanleggen en herstellen van omheiningen en wandelpaden, knotten van wilgen naar typische Haspengouwse traditie,…  Niet enkel onderhoud is van belang. Ook de dieren die De Kevie regelmatig huisvest moeten water en voedsel krijgen. Om dit werk te verlichten kocht de stad Tongeren een tractor met frontlader aan (50.000 euro incl. BTW).