Ook in Tongeren wappert de Regenboogvlag.

De regenboogvlag opnieuw aan het Praetorium in Tongeren. Dit in teken voor de PRIDE-periode. Op 17 mei is het IDAHOT of Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Joachim Peeters, voorzitter van OUDt, dankt het college van Burgemeester en schepenen voor dit klein gebaar met een grote waarde.

“Door ieder jaar de vlag ook in onze stad te laten wapperen laten we zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat iedereen, op hun eigen unieke manier, welkom is. De regenboogvlag is niet enkel een steun voor de mensen die reeds uit de kast zijn gekomen, maar vooral een teken voor de mensen die nog zoekende zijn”, aldus Joachim Peeters.

“Het gaat hier over iets dat ik heel evident vind, maar op vele Europese plaatsen nog heel moeilijk ligt. De Eerste en de oudste stad van het land wilt hiermee een belangrijk symbolisch gebaar stellen om te zeggen, elkaar opnieuw ‘welkom’ en de regenboogvlag hijsen. Ook met ons permanent regenboog-zebrapad aan De Semper willen we laten zien dat Tongeren een stad van Diversiteit is”, besluit schepen Evelyne Stassen.